Българин със симптоми на  COVID-19 е минал през две летища,

...
Българин със симптоми на  COVID-19 е минал през две летища,
Коментари Харесай

Български гражданин с коронавирус се връща в България, сее заразата по летищата и селото си-Взима хапчета, за да не го усетят

Българин със признаци на  COVID-19 е минал през две летища, с цел да се прибере в България със аероплан от Нидерландия. След идването му незабавно е било открито, че е болен от ковид, предава bTV.  Семейството е работило на цветна борса.

Мъжът се е почуствал зле и е имал всички признаци на ковид, само че не е получил здравно лекуване там.Семейството взема решение да се прибере у нас, с цел да може да се лекува. Полетът към България е бил в петък вечерта.  Съпругата на мъжа също е настанена в хасковската болница и също е с COVID-19.  Първa за случая схваща доктор Татяна Албанова, персоналният доктор на фамилията, която има процедура в селото.

„ В петък вечерта инцидентно научих от майката на мъжа, че той е болен и ще се прибира в България. Помолих кмета да ми помогне да издирим телефона му, реализирах връзка с него. По време на диалога разбрах, че има дихателна непълнота, кашляше. Предложих му напряко да отиде в здравно заведение “, споделя лекарката.  Семейството хваща такси и отива в „ Пирогов “, където е диагностициран с COVID-19. Той остава в интензивния бранш, а дамата със същото такси се прибира в селото рано сутринта. От понеделник тя също е в болница, откакто вдигнала температура. Взета е с кола за спешна помощ.

Според лекарката мъжът е взел някакви препарати, които смъкват температурата и по тази причина не е заловен при инспекциите на летищата. Не е имал доста висока температура, а повече кашлица, посочи лекарката.  В село Черногорово са взети всички нужни ограничения за сигурност на популацията след този случай.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР